Hogy milyen az élet egy Super SOCO-val? “Super” jó élmény. 

Amellett, hogy jól szórakozom, egy elektromos motor (BOSCH villanymotor) használatával hozzájárulok a környezet védelméhez és a városi levegő is tisztább. Ráadásul, mivel a belvárosban élek, nem érdemes annyi pénzt kiadnom egy autó megvásárlására. A parkolás és a közlekedés egyszerű a belvárosban is. 

Lehetőségem van rá, hogy szórakoztassam magam és élvezzem az utazást anélkül, hogy aggódnék a levegő szennyezése miatt. Ami pedig a hab a tortán, hogy soha többé nem kell benzint vásárolnom. A Super SOCO motor karbantartása is sokkal egyszerűbb a benzinmotoros társainál.

Super SOCO - Dobogókő

Super SOCO akkumulátor

Az elektromos autókkal ellentétben, amiket közvetlenül a töltőállomáshoz kell csatlakoztatni, a Super SOCO egy cserélhető akkumulátorral van ellátva. Ez azt jelenti, hogy szinte csak otthon vagy az irodában töltöm, ami így nagyon kényelmessé teszi a mindennapokat.

Azon a napon, amikor megkaptam a motort, el is vittem tesztelni, hogy lemerítsem az akkumulátort. A teljes töltési idő nem több, mint 5-6 óra. Általában egyszerűen, napközben töltöm fel, de éjszakára is a töltőn lehet hagyni.

A 80 km-es hatótávolság egy akkumulátorral teljesen megfelelő a mindennapi használat során, de ez bármikor megduplázható egy pótakkumulátorral. Fantasztikus, hogy egyszerre két akkumulátor is elfér a motor “tankjában” a Super SOCO kialakításnak köszönhetően. Ha csak 1 akkumulátorral használom, akkor egy nagy csomagtartót kapok, ahol meglepően sok minden fér el.

Halk üzemmód, fantaszikus élmény

Miután feltöltöttem az akkumulátort, egy egyszerű mozdulattal vissza is tudom rakni a helyére. Egy csatlakozót kell csak rádugnom az akkumulátorra és már indulhatok is.

A háttérvilágítással rendelkező, nagy fényerejű LCD kijelző minden napszakban jól látható, és kellő mennyiségű információt ad az akkumulátor állapotáról, a motor hőmérsékletéről és sebességéről. A motorkerékpár menetkész állapotát az LCD kijelző üzemkész állapota jelzi csupán, anélkül, hogy bármi hangot hallanánk a motorból. A csendes üzemmód szokatlan lehet a benzines járművekhez szokott felhasználók számára, de gyorsan megszokható, sőt! Aki egyszer megtapasztalja az elektromos motorozás élményét, jó eséllyel szerelembe esik. Láttam már több ilyet 🙂

Super SOCO TC - zöld műszerfal

Vezetési élmény

Nehéz leírni, hogy ez a motor valójában mennyire csendes. Az elektromos autók viszonylag csendesek, de még mindig zajt kelt, amikor haladunk vele hiszen azok esetében meglehetősen nagy légellenállás keletkezik, illetve, a gumiabroncsoknak is jelentősebb a külső gördülési zaja.

Amikor egy Super SOCO-t vezetsz, felemelő érzés, hogy semmilyen zaj nem vonja el a figyelmed a vezetési élményről.

Azonban, hogy biztosan észrevegyenek bennünket a közlekedés szereplői, a Super SOCO-n bekapcsolást követően automatikusan felkapcsol az első/hátsó lámpa, ami szerencsére a LED-es fényszórókkal nem okoz gondot a hatótávolság szempontjából.

Prémium közlekedés

Összefoglalva tehát, a Super SOCO elektromos motor olyan prémium közlekedési élménnyel jár a városban, amit régóta kerestem. Sokszor kerültem olyan helyzetbe, amikor a kerékpár nem jöhetett szóba, autóval pedig nehézkes volt a forgalom és a parkolás miatt eljutni egy megbeszélésre. Ilyen esetekben hihetetlenül nagy könnyebbség, hogy motorral is el tudok jutni időben, gyorsan a megbeszélt találkozókra.

Soha nem motoroztam eddig, és mégis biztonságosnak éreztem a motort az első pillanattól fogva. Ennek az oka valószínűleg az egyszerű kezelhetőség (azonnal megtanulható), és a könnyű súly. Csak a gázkart kell húznom, semmi másra nem kell figyelni a forgalmat leszámítva.

A fenti okok miatt állítom bátran, hogy igazi prémium élmény a városi közlekedés a Super SOCO-val. Prémium kategóriához méltón, feltűnően megnézik más közlekedők is. Van, aki az autóból hajol ki, hogy jobban megnézze, de a zebrán is rendszeresen utánam fordultak.

Itt egy videó, ha kíváncsi lettél a motorra.

Leave a Reply